Wie ben ik?

marlies

Marlies Straatsma

Tolk Nederlandse Gebarentaal, mama van Junte (5) en zwanger van een dochter. Woonplaats Didam.

Na vele jaren in de commerciële sector gewerkt te hebben ben ik op mijn 27e de tolkopleiding Nederlandse Gebarentaal gaan volgen op de hogeschool Utrecht. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ben ik o.a. gaan tolken voor dove/slechthorende kinderen.

Ik vind tolken voor dove/slechthorende kinderen erg leuk om te doen en ik merk dat ook veel horende kinderen erg geïnteresseerd zijn in gebarentaal en mij dan ook proberen na te doen. Jonge kinderen en baby’s gebruiken onbewust al heel veel gebaren. Iedereengebaart.nl springt hier op in door workshops babygebaren aan te bieden. Door babygebaren te gebruiken leer je al vroegtijdig te communiceren met je kind. Een voordeel is dus dat jouw kind de mogelijkheid heeft jou te “vertellen” wat er in hem omgaat door middel van gebaren. Wat ik als bijzonder heb ervaren is dat jonge kinderen die gebaren, ook sneller leren praten!

Ik geef workshops/cursussen aan ouders, opa’s, oma’s, familie, vrienden en iedereen die geïnteresseerd is om ook met hun kinderen te gaan gebaren. Ook bied ik workshops/cursussen/thema-avonden aan op kinderdagverblijven.

Eigenlijk zou iedereen eens een workshop babygebaren moeten volgen. Gebarentaal is een ontzettend mooie taal en babygebaren zijn niet moeilijk, iedereen kan het leren!!